Followers

Thursday, December 22, 2011

Kelebihan Tempe


TEMPE dibuat daripada kacang soya yang membantu menghindar penyakit jantung dan kencing manis. Kandungan protein dan mineral yang tinggi dalam tempe membantu pertumbuhan serta memperbaiki sel badan yang rosak. Tanpa disedari kebanyakan khasiat yang diperlukan dalam badan dapat dibekalkan oleh makanan tradisional ini, malah kandungan karbohidratnya juga berfungsi sebagai sumber tenaga. Tempe dipercayai mengandungi Vitamin B12 dan bahan anti oksida yang sangat diperlukan oleh badan.


6 comments:

  1. tempe ni zatiey x makn..tapi lau yg dibuat kerepek tu, zatiey makan lah..

    ReplyDelete
  2. This is my fav, I just goreng the tempe and eat with rice and yes, very nutritious.

    ReplyDelete
  3. kak normi.. yups.. best n sodap!! :)

    ReplyDelete
  4. zatiey.. lg crunchy gituwww kn.. huhu.. :)

    ReplyDelete
  5. Nava. K.. im also,, :) tapi, more delicous eat with sambal kicap! nyum2 :)

    ReplyDelete